Kisah Aku Untuk Di Kongsi Tak Suka Tak Apa

Hometown : Part 2

Hometown : Part 2

Ini atuk gua, hisap rokok daun je. Tak memudaratkan kesihatan! Herm ,idea untuk short-movie dah ada. Tapi kena kembangkan, kena detail & nak kena sketch sikit.. kot-kot lupa di kemudian hari. So, berbekalkan notebook...

Hometown

Hometown

Apabila penat bekerja, pulanglah ke pangkal jalan. Yeay, aku balik kampung. Macam biasa, kalau aku ambik cuti semestinya 1 week-direct. Tak pun 2 weeks terus. Tak main la 2-3 hari.. tak feel. Oh, ya!...

New Gadget : Nikon D5000

New Gadget : Nikon D5000

Reward yourself.. again!! Yeah baby!! Yeah!! Akhirnya aku berjaya mendapatkan sebijik lagi NIKON sebagai koleksi kamera-kamera aku. Ini adalah kamera ke-4, semua hasil usaha titik peluh sendiri. Hoish!! Setelah berkira-kira, tengok features memang aku...

Tayangan tak seberapa Perdana : Laju & Garang

Tayangan tak seberapa Perdana : Laju & Garang

Tak seberapa Premiere, sebab tiket ni aku dapat untuk tayangan pada hari ni, sedangkan filem ni dah mula tayangan pada 2 haribulan lagi, entah kenapa di panggil Premiere lagi. Apepun, janji free. Ok-la. Criter...

Editor’s Suite

Editor’s Suite

Pergh!!! Lama giler takde updates! Semua ni gara-gara kerja yang macam B***. Siang malam bekerja, datang kerja pukul 9, balik pulak 2-3 pagi. Weekend pun terpaksa kerja sebab job dan bertindih. Nak tak nak...

Ranap RM599

Ranap RM599

Pantang ada duit lebih, mesti ada je benda nak dibeli. Adei.. inilah dunia, tak pernah puas, selagi duit ada di dalam poket mahupun bank. Aku dah beli 2.5″ external hardrive kat OU, 500GB =...

Trainees – Expired

Trainees – Expired

Hari ni adalah last-day untuk trainee CSD, Wai Cheen, Eva & Kar Kien. 3 amoi ni diseludup masuk dan berjaya menetap di CSD selama 3 bulan. Kena belasah, kena buli, kena usik.. semua ada....

Tayangan Perdana : Pemerhati

Tayangan Perdana : Pemerhati

Hari ni gua dapat tiket premiere untuk filem Watchmen. Excited jugak la sebab tengok 2 buah trailer diorang sebelum ni nampak macam menarik. 1st trailer lebih kepada MV teaser, storyline tak diceritakan lagi, tapi...

Penentang Jalanan : Lagenda Chun-Li

Penentang Jalanan : Lagenda Chun-Li

Aku rasa semua filem street fighter patut lebih macam ni, back to the street. Tapi ada banyak yang aku tak suka padal filem ni, bermula dengan Director itu sendiri, supporting casts, surrounding elements +...

Kerja atau dikerjakan

Kerja atau dikerjakan

Aku pun tak pasti, aku tengah bekerja atau aku telah dikerjakan? Kids@FGW (feel good world) tengah rancak dengan brand-ads, fillers dan mencari hos baru. 31-Jan & 1-Feb hari tu diorang ada buat Day Out...