Category: Old Blog

PERTAMA : Done!

PERTAMA : Done!

Setelah sekian lama ding-dong-ding-dong dengan narations, vo talents dan jugak kerja² kat office yang super melambak, maka pada malam ni, PERTAMA dah tutup buku. Semua dah settle, malam ni final render. Render ke pelbagai...

HP : HaPrak

HP : HaPrak

HP : HaPrak!! Demikianlah maksud tersirat disebalik shortform of HP. Laptop aku yang berharga RM3999 (tapi dibeli pada harga RM2999) boleh buat split-screen tanpa ada bantuan dengan external monitor. Screen laptop ni sendiri boleh...

Raya kedua yang hangat

Raya kedua yang hangat

Jika malam raya, eksiden depan lorong rumah.. hari ni, Raya ke-2 pula ada kebakaran selang 3 buah rumah dari rumah aku. Kebakarang yang melibatkan 2 buah rumah kayu, dan hampir memusnahkan rumah kedai yang...

Selamat Hari Lebaran

Selamat Hari Lebaran

Lupakan kisah malam semalam. Hari ini adalah hari kemenangan kerana berjaya melawan nafsu selama 1 bulan. Alhamdulillah. Selamat Hari Raya Idul-fitri kepada kawan-kawan, cikgu-cikgu yang mendidik dari umur aku 5 tahun sampai ke tingkatan...

Malam Raya yang Tragis

Malam Raya yang Tragis

Seronok apabila tengok budak-budak main bunga api. Aku pun hampir lupa keseronakkan main bunga api masa kecik-kecik dulu. Aku tak ingat samada aku hanya pegang atau main sambil berlari macam budak-budak ni. Namun, ketika...

Pelita

Pelita

Aku dari kecik sampai besar, pantang je Raya mesti nak kena pasang pelita kat laman rumah. Dan hanya aku je yang berminat nak beli, nak pasang, nak hidupkan suasana malam puasa dan malam raya....

New Addition : Niece

New Addition : Niece

Balik kampung lagi. Kali ni dengan kehadiran anak saudara yang ke-11; Fatihah. Herm, makin rabak la poket pak/mak saudara budak-budak ni time raya nanti. Hahahaha!! Fatihah, welcome to the family.

Buka Puasa : Pondok Pizza

Buka Puasa : Pondok Pizza

Selamat berbuka puasa dengan Pizza, kawan-kawan muslim ku sekalian. Makan banyak-banyak sampai nak bangun, nak berjalan pun malas! Yeah, semua itu adalah SETAN!! Hohoho!!

PERTAMA : KLCC – Revisited 1

PERTAMA : KLCC – Revisited 1

Jika 2 minggu lepas aku ke rumah budak-budak PERTAMA untuk process dubbing, hari ni aku ajak Rin dan Spring ke KLCC untuk cari insert shots. Hampir 4 jam jugaklah kat taman tu, tengok orang...