Category: Blog

Belakang Kamera | MILO ft. As’ad Motawh

Krrrriiiiiiinng!! Loceng dah berbunyi. Ayuh kembali ke kelas masing-masing! Hari ni aku ada shoot 60 saat muzik video untuk MILO Malaysia kat SK Bandar Sri Damansara 3. MILO nak hasilkan education video macam mana...

Belakang Kamera | Iklan Zakat Selangor

Ke Kota Damansara kita pagi ini! Hari ni, aku ada shoot untuk Lembaga Zakat Selangor (LZS) featuring Da’i Hadhari. Lokasi untuk hari ni hanya sekitar Kota Damansara, satu di cafe & satu lagi di...

Belakang Kamera | Knorr ft. Ustazah Norhafizah

Ramadan datang, Hati pun riang!! Alhamdulillah, Ramadan kali ni, Knorr masuk, tapi hanya untuk filler 15 saat & 5 saat (untuk socmed). Ustazah Norhafizah Musa menjadi pilihan client. Sambil masak sup ayam, sambil bagi...

Belakang Kamera | Iklan Lipton ft. Amyra Rosli

Berdebar jugak nak shoot dengan film & tv stars ni. Bukan apa, selalunya orang-orang famous ni nak kena bagi layanan ala-ala diva. Adui.. TAPI… Alhamdulillah, kerja dengan orang professional dan penuh disiplin, Amyra Rosli...

Belakang Kamera | Samsung Galaxy A Squad

Samsung Galaxy A Squad = Haqiem Rusli | Ismail Izzani | Nabila Razali BooM!!!!! Bila 3 artis muda bergabung, followers juta-juta, maka MELETUP hari shooting 16 jam ini. Aku tak terlibat secara langsung pun...

Belakang Kamera | MACAU SCAM

Client, Bank Negara nak produce satu PSA mengenai Macau Scam. Dan kitorang di Media Prima bertanggungjawab untuk menrealisasikan impian mereka. Mungkin ramai ada dengar mengenai Macau Scam, tapi tak ramai yang nak ambik tahu...

StealShot | Bersama Mira Filzah

Kami kat sini duduk perhati je setiap orang yang lalu lalang kat depan department ni. Maklum la dinding cermin, see-through. Kali ini kami dapat cekup si gadis manis Mira Filzah. Ini Mira Filzah dengan...

Renovation

Renovation kat Creative Department dah pun selesai. Dari dinding kayu, ubah ke dinding kaca. Dari aku yang berbilik, dirobohnya dah semua dah kena duduk ala-ala cubicle. Kononnya nak buat open-space Google style, KONON. Yang...

Anak-anak Bakti Nur Syaheera.

Hari ini ada projek khas bersama kawan. Dia ajak ke rumah Bakti Nur Syaheera untuk menyumbang, dan ini adalah pertama kali aku pergi ke rumah tempat berteduh anak-anak ini. Kami belanja anak-anak ni makan...