Category: Old Blog

Weekend = Weekdays

Weekend = Weekdays

Hari ini & semalam aku kena datang office untuk settlekan job yang banget ini. Semua sudah settle cuma tinggal untuk di-transfer ke beta tape sahaja. Dan yang menyakitkan hati adalah aku terpaksa transfer program...

Kerahan Tenaga : Overload

Kerahan Tenaga : Overload

Flip-Clock (ipod) aku dah menunjukkan pukul 2:01am, dan aku masih lagi kat opis, kat suite aku, sorang-sorang, mengadap machine, buat editing sampai jadi hamba pada kerja! Aku datang kerja pukul 9:30am tadi, dan kerja...

Kerahan Tenaga : Dia Datang Lagi

Kerahan Tenaga : Dia Datang Lagi

Owh, job sebegini kena pada aku lagi. Tapi kali ni aku takde sakit otak seperti previous episode. Dan itu adalah first tanggapan aku la.. namun ape yang berlaku adalah sebaliknya. Maaf kalo korang tak...

Dah Terlanjur

Dah Terlanjur

Semalam, aku ke Kuantan. Jumpa parents, cousins, sedara-mara kat sana. Diorang semua datang naik bas persiaran. Memandangkan aku dah kat Kuantan ni, ape kata aku balik je ke Kota Bharu, tidur semalaman kat rumah....

Kahwin : Ke Kuantan

Kahwin : Ke Kuantan

Ke Kuantan, ke kenduri kahwin kakak aku yang kahwin pada Raya ke-4 tempoh hari. Ini adalah kenduri belah pengantin lelaki pulak. Sekarang ni dah masuk musim tengkujuh. Negeri-negeri sebelah pantai timur semenanjung dah mula...

Tropic Thunder : Kebodohan LPF teserlah

Tropic Thunder : Kebodohan LPF teserlah

Best Comedy of the Year “3.5 stars” Aku tak paham la LPF ni. Certain movie yg 18PL FUCK boleh lepas. Certain movies plak, diorang silent-kan. Tapi yang ni, ape ke bangang pergi cut visual...

Ceria Raya @ Sri Pentas

Ceria Raya @ Sri Pentas

Sri Pentas hari ni mengadakan Sambutan Aidilfitri, Kemeriahan dalam Kesyukuran.. itu adalah konsep Raya tahun 2008. Mengikut ape yang bagitau, sebanyak 21 gerai aneka santapan raya dibuka, dengan pelbagai jenis makanan dan juadah, dari...

Max Payne : Games vs Movie

Max Payne : Games vs Movie

Malam tadi, AKU, Spring & Erwan ke GSC One Utama. Kitorang layan Max Payne. Sebuah movie yang diadaptasi dari video game yang popular sekitar tahun 2001 & 2003. Secara ringkasnya aku nak bagitau korang,...

Transformasi : Skuter

Transformasi : Skuter

Semalam aku ke kilang MZ (Seksyen 15 Shah Alam), dengan hala-tuju-an asal adalah untuk repair & servis skuter aku. Namun, bile mengenangkan ada beberapa part yang dah patah dan pecah, so terdetik juga hati...

5K : Kakak Ku Kahwin

5K : Kakak Ku Kahwin

Hari ini hari Raya ke-4, 4 Syawal 1429H menjadi pilihan akak aku (kembar dia kahwin last year November 07) untuk menjadi teman hidup kepada lelaki yang dia cinta. Hermm.. So sekarang, keluarga aku dah...