Category: Old Blog

Ewan Kahwin

Ewan Kahwin

Finally, kawin jugak ko Erwan! Tahniah. Dapat isteri yang muda, cukup didikan agama, pandai bahasa arab lagi. Aku, Teleng, Art, Epit, Ee & Jiha sanggup datang dari KL untuk tengok ko bersanding, bak Raja...

Raya Qurban

Raya Qurban

Raya Qurban datang lagi. Masa untuk bermain dengan lembu, pisau, parang, kapak, darah, daging & tulang. Tahun ni, 3 bahagian lembu famili aku ambil. Untuk ibadah qurban dan jugak untuk aqiqah. Jika tahun lepas...

kids@fgw : End Year Holidays

kids@fgw : End Year Holidays

Hari ni ada shooting ntv7 kids@fgw end year holiday’s campaign. Sama macam tahun lepas, aku melibatkan diri pada hari shooting sebab aku fedup dengan manusia yang perasan Art Director yang kononnya tahu pasal shooting,...

Kusut

Kusut

Ideas ada, skills ada, machines ada, team ada.. apa yang takde adalah inisiatif dari kawan-kawan untuk memantopkan lagi idea yang ada. Kadang-kadang buat kerja sesorang ni bagus. Tapi kalo ada orang yang tolong lagi...

24fps

24fps

Gambar kat atas tu adalah beberapa second frames filem Korean kot, atau Japan.. aku lilit kat lampu ikea supaya tak bright sangat. Kalo aku termenung time buat kerja, lampu ni lah aku akan tengok.....

MASKARA Shorties 2009

MASKARA Shorties 2009

MASKARA Shorties 2009 kat Rumah Pena, Kuala Lumpur. Dah pukul 7:45pm baru aku teringat yang malam ni ada MASKARA Shorties. Event katanya start tepat jam 8:00pm. Aku plan nak submit PERTAMA aku ke sini,...

Short Film | PERTAMA a first love story

PERTAMA a first love story – short movie pertama aku akhirnya di-release secara rasminya hari ni. Sebuah kisah yang simple, memang se-simple umpama aktiviti mewarna kanak-kanak. Hayatilah, kenangilah cinta pertama korang masa sekolah dulu-kala....

Eby Kahwin

Eby Kahwin

Whoah!!! Semalam makan kenduri kat Ampang, hari ni ke Temerloh, Pahang pulak! Ligat betul manusia-manusia kahwin bulan ni. Ini hari, si Eby (editor TV9) kahwin. So, aku ajak Teleng & Erwan Sulaiman jalan-jalan ke...

Jet Kahwin!

Jet Kahwin!

Selamat Pengantin Baru Wan Jazairi.. atau nama panggilan kitorang masa kat MMU; Onejetz. Aku ke Ampang, yang kenduri bahagian pengantin perempuan. Malangnya, aku dan Teleng agak terlambat, jalan jam. Namun lauk-pauknya masih ada, cuma...