Belakang Kamera | Stay Strong Japan

March 11, Jepun di gegarkan dengan gempa 9.0-9.1 magnitud, dan tsunami besar telah melenyapkan bandar-bandar di persisiran laut negara matahari terbit.

Hari ni, aku kena tolong budak-budak office untuk shoot satu PSA untuk Media Prima. Aku tak tau idea siapa, aku terjun tengah-tengah produksi diorang. Dengan berkonsepkan semua karektor animasi Jepun seperti Dragon Ball, Doraemon, Naruto, Gundam, Kamen Rider dan banyak lagi, mereka berkumpul mengelilingi bender Jepun, sebagai tanda sokongan, supaya terus tabah dan bangun semula dari musibah ini.

Seronok jugak la, shoot macro ni, tapi equipment tak lengkap, slider tak ada, tripod pun tak ada. Apa punya shooting daa. Patut la suruh aku tolong, bab benda cacat cela ni, aku yang kena buat. Cheh.

Klik SINI untuk video.