Category: Blog

Belakang Kamera | Dera Anak

Beberapa bulan lepas, Media Prima ada menganjurkan pertandingan video Pesanan Khidmat Masyarakat (PSA), dan senarai pemenang dah diumumkan, diberi ganjaran. Hari ni, Primeworks suruh aku reshoot, atau kata lain; buat balik video pemenang supaya...

Matahari HALO

Masya-Allah.. Rasanya ini first time aku tengok Halo matahari dengan mata sendiri. Halo bulan memang dah banyak kali dah, terutama malam yang sejuk, bulan penuh. Halo is the name for a family of optical phenomena produced by...

Belakang Kamera | Jom Kita Mengundi PRU13

Khabar angin meniup kencang yang PRU13 bakal diadakan pada tahun ni (*Update: PRU13 – 5 Mei 2013). Pihak News & Current Affairs Sri Pentas nak hasilkan satu music video (MV) menggesa agar orang ramai...

Belakang Kamera | TOM – Noktah Sandiwara

Cubaan untuk buat music video sekali lagi. Kali ni dengan TOM, artis bekas Mentor kot? Aku pun tak sure. Setelah seminggu ke hulu ke hilir cari lokasi dan studio, maka hari ini kita shooting....

Belakang Kamera | Stay Strong Japan

March 11, Jepun di gegarkan dengan gempa 9.0-9.1 magnitud, dan tsunami besar telah melenyapkan bandar-bandar di persisiran laut negara matahari terbit. Hari ni, aku kena tolong budak-budak office untuk shoot satu PSA untuk Media...

Oh My, It’s Che Mat

Hari ni keluar ke Petaling Street, Pasar Seni dan kawasan yang sewaktu dengannya untuk cari insert shots video Boonyi. Keluar dengan Jinny, sambil pikul tripod ke sana & ke sini. Sambil-sambil ambik video, sempat...

Belakang Kamera | Boonyi

Hari ni kita shoot music video Banyak Bunyi dari Boonyi. Ini projek Zero Budget, wardrobe, makan minum sendiri tanggung. Nasib baik Awad boleh dapatkan Dali & Ikhwan untuk turun sama-sama hari ni. Shoot hari...

Belacan & Paku di Sri Pentas

Aku baru habis lunch, makan kat cafe pejabat je, dan on the way nak ke lif, terserempak dua manusia ni. Paku & Belacan dua mat salleh yang agak fasih berbahasa Melayu, mempunyai jumlah subscribers...