OFFLINE ONLINE

On the day connection up balik tue, bukan main happy lagi aku dibuatnya. Tapi, semua tue not long lasting cam Energizer battery. Petang tue jugak socket kat bilik aku di-down-kan kembali, gara – gara PC rumet aku ada W32.Blaster.Worm.

Untuk mereka yang tak tahu, hampir semua PC yang mane guna Windows 2000, XP, NT4 dan Server 2003 kena worm nie. Walaupun korang scan dengan Norton or any Antivirus pun, sure takleh fix. Windows dah terdedah pada worm nie. The only way korang nak fix adalah dengan korang dapatkan patch dari Microsoft yang haanya 1.23mb sahaja. Please make sure your machine, dah ada SP1 (for Windows XP lar).

Oleh sebab virus nie lar, connection bilik aku di-terminate-kan, dan PC rumet aku perlu dibersihkan agar semua kotoran degil hilang. Dan hari nie, aku ke CITS untuk meng-enable-kan kembali port/socket yang down tue. Fuh!! Kaco betul worm nie!!