Tropic Thunder : Kebodohan LPF teserlah

Best Comedy of the Year

“3.5 stars”

Aku tak paham la LPF ni. Certain movie yg 18PL FUCK boleh lepas. Certain movies plak, diorang silent-kan. Tapi yang ni, ape ke bangang pergi cut visual sekali. Silent cukup la bodo.

Oh, ape point 18PL tu? Kalo nak potong itu ini, buat jadi tontonan Umum jelah. Kat US, rated R mana ada potong pun. Ape kejadah semua ni.

Let’s say la diorang kata FUCKER, MOTHERFUCKER tu perkataan kotor, jijik dan lucah. Tapi apsal PUSSY boleh lepas? Ada satu scene yang si Alpa Chino cuba deny dia GAY.. dan dia kata, “I LOVE the PUSSY”. Bukan sekali, 2-3 kali sebut tu. BODOH!

LPF takde guideline ke dalam buat penapisan filem ni? Takde mandatori ke? Ikut sedap kepala otak? Kalo sensitif sangat perkataan FUCKER, MOTHERFUCKER, silent jelah. Kalo ikutkan, korang lagi senang keja, mute je pada t/c tertentu, ini tidak, nak potong visual, nak re-edit balik.. bodo!!

Sebab tu rakyat malaysia support pirate!