Author: siefer

Eby Kahwin

Eby Kahwin

Whoah!!! Semalam makan kenduri kat Ampang, hari ni ke Temerloh, Pahang pulak! Ligat betul manusia-manusia kahwin bulan ni. Ini hari, si Eby (editor TV9) kahwin. So, aku ajak Teleng & Erwan Sulaiman jalan-jalan ke...

Jet Kahwin!

Jet Kahwin!

Selamat Pengantin Baru Wan Jazairi.. atau nama panggilan kitorang masa kat MMU; Onejetz. Aku ke Ampang, yang kenduri bahagian pengantin perempuan. Malangnya, aku dan Teleng agak terlambat, jalan jam. Namun lauk-pauknya masih ada, cuma...

PERTAMA : Done!

PERTAMA : Done!

Setelah sekian lama ding-dong-ding-dong dengan narations, vo talents dan jugak kerja² kat office yang super melambak, maka pada malam ni, PERTAMA dah tutup buku. Semua dah settle, malam ni final render. Render ke pelbagai...

HP : HaPrak

HP : HaPrak

HP : HaPrak!! Demikianlah maksud tersirat disebalik shortform of HP. Laptop aku yang berharga RM3999 (tapi dibeli pada harga RM2999) boleh buat split-screen tanpa ada bantuan dengan external monitor. Screen laptop ni sendiri boleh...

Raya kedua yang hangat

Raya kedua yang hangat

Jika malam raya, eksiden depan lorong rumah.. hari ni, Raya ke-2 pula ada kebakaran selang 3 buah rumah dari rumah aku. Kebakarang yang melibatkan 2 buah rumah kayu, dan hampir memusnahkan rumah kedai yang...

Selamat Hari Lebaran

Selamat Hari Lebaran

Lupakan kisah malam semalam. Hari ini adalah hari kemenangan kerana berjaya melawan nafsu selama 1 bulan. Alhamdulillah. Selamat Hari Raya Idul-fitri kepada kawan-kawan, cikgu-cikgu yang mendidik dari umur aku 5 tahun sampai ke tingkatan...

Malam Raya yang Tragis

Malam Raya yang Tragis

Seronok apabila tengok budak-budak main bunga api. Aku pun hampir lupa keseronakkan main bunga api masa kecik-kecik dulu. Aku tak ingat samada aku hanya pegang atau main sambil berlari macam budak-budak ni. Namun, ketika...

Pelita

Pelita

Aku dari kecik sampai besar, pantang je Raya mesti nak kena pasang pelita kat laman rumah. Dan hanya aku je yang berminat nak beli, nak pasang, nak hidupkan suasana malam puasa dan malam raya....