Hijrah

Dah masuk bulan Muharram rupanya, sekaligus dah masuk tahun baru. Kalau tahun baru omputih, orang sibuk tanya pasal AZAM. Tapi Muharram, orang tanya pasal HIJRAH pula.

Erm, apa yang aku nak hijrah. Memang banyak, terlampau banyak tapi aku tak mampu nak hijrah 100%, sikit demi sikit boleh la. Memang banyak yang aku nak baiki pada diri aku ni. Asyik buat benda yang tak elok je. Tak productive langsung (mungkin sebab FYP kot). Apepun, lepas FYP nanti, aku nak jadi manusia yang lebih productive malah lagi effective gitu. Tunggu la.. hoho!

Aku baca berita pasal Mahmoud & Sharon tu, harap-harap la diorang dapat hentikan keganasan kat sana. Berhijrah la jugak.. sedih aku tengok budak-budak dan orang tua kat sana.. huhu (*emo) Kang aku di culik, buat balik Malaysia.. kena tangkap plak. Huhu!!

Gambar kat bawah ni aku jumpa kat net, walaupun di-category-kan sebagai funny picture, namun ada maksud-maksud kat sebaliknya.