Poster Submitted

Kerja – kerja – kerja. Hahaha, dah pukul 2 lebih nie, aku masih tak tidur – tidur lagi. Kerja tak siap lagi, erm ape kate aku tidur dulu, kang sambung pagi esok. Cantek!!!

Aku bangkit memang awal, dan mandi pun memang awal. Semangat nie nak buat kerja, 30% lagi kerja aku tak siap. Dari pagi sampai ke tengahari, aku dan member – member aku dok mengadap komputer, Adobe Illustrator 10.. bertungkus lumus menyiapkan 9 lagi design poster. Aku berkongsi PC dengan rumet aku, sian la kat dia, PC dia rosak motherboard. TIme si Bali dok khusyuk mendesign kat komputer, aku pulun buat sketches kat kertas A3 nie. Tonyoh jangan tak tonyoh, hahaha memang best bab buat sketches nie, boleh buat ape saja yang kite nak. Bantai jer, name lagi sketches, ahahks!!!

Biler dah siap design kat Illustrator, mase untuk printkan ke A4, full page. Dah ler printer HP nie buat hal, mane taknyer, orang dah refill semua kaler, last – last warna hitan jer yang keluar. Haprak tul punye inks. Perabih duit aku beli jer. Gune hari tue ok jer, takkan beku kot dakwat dia. Isyk, takkan lah. Erm, ini sah cartridge rosak nie. Teleng, beli baru laa, baru pueh hati kite semua nak gune nanti, ahahks!!! Walau apapun, printer tue tetap berjasa, tanpa dia, kitorang haram tak dapat buat kerja nie. Tenkiu printer!!! Heheh!!

Pukul 2 petang, adalah waktu submission kitorang. Alhamdulillah, dengan kerja yang simple tapi best nie, lecturer terima hasil kerja kitorang. Best – best, memang cukup best. Senang hati nak balik kampung nanti. Timaseh semua, timaseh!!