Kisah Aku Untuk Di Kongsi Tak Suka Tak Apa

Kusut

Kusut

Ideas ada, skills ada, machines ada, team ada.. apa yang takde adalah inisiatif dari kawan-kawan untuk memantopkan lagi idea yang ada. Kadang-kadang buat kerja sesorang ni bagus. Tapi kalo ada orang yang tolong lagi...

24fps

24fps

Gambar kat atas tu adalah beberapa second frames filem Korean kot, atau Japan.. aku lilit kat lampu ikea supaya tak bright sangat. Kalo aku termenung time buat kerja, lampu ni lah aku akan tengok.....

MASKARA Shorties 2009

MASKARA Shorties 2009

MASKARA Shorties 2009 kat Rumah Pena, Kuala Lumpur. Dah pukul 7:45pm baru aku teringat yang malam ni ada MASKARA Shorties. Event katanya start tepat jam 8:00pm. Aku plan nak submit PERTAMA aku ke sini,...

Short Film | PERTAMA a first love story

PERTAMA a first love story – short movie pertama aku akhirnya di-release secara rasminya hari ni. Sebuah kisah yang simple, memang se-simple umpama aktiviti mewarna kanak-kanak. Hayatilah, kenangilah cinta pertama korang masa sekolah dulu-kala....

Eby Kahwin

Eby Kahwin

Whoah!!! Semalam makan kenduri kat Ampang, hari ni ke Temerloh, Pahang pulak! Ligat betul manusia-manusia kahwin bulan ni. Ini hari, si Eby (editor TV9) kahwin. So, aku ajak Teleng & Erwan Sulaiman jalan-jalan ke...

Jet Kahwin!

Jet Kahwin!

Selamat Pengantin Baru Wan Jazairi.. atau nama panggilan kitorang masa kat MMU; Onejetz. Aku ke Ampang, yang kenduri bahagian pengantin perempuan. Malangnya, aku dan Teleng agak terlambat, jalan jam. Namun lauk-pauknya masih ada, cuma...

PERTAMA : Done!

PERTAMA : Done!

Setelah sekian lama ding-dong-ding-dong dengan narations, vo talents dan jugak kerja² kat office yang super melambak, maka pada malam ni, PERTAMA dah tutup buku. Semua dah settle, malam ni final render. Render ke pelbagai...

HP : HaPrak

HP : HaPrak

HP : HaPrak!! Demikianlah maksud tersirat disebalik shortform of HP. Laptop aku yang berharga RM3999 (tapi dibeli pada harga RM2999) boleh buat split-screen tanpa ada bantuan dengan external monitor. Screen laptop ni sendiri boleh...

Editor Picks