Kisah Aku Untuk Di Kongsi Tak Suka Tak Apa

Back to Work

Back to Work

Haiya, 2 minggu berlalu. Cuti aku dah habis, tak puas rasanya, banyak benda yang aku tak sempat buat selama 2 minggu tu. Malas betul rasanya nak balik ke kehidupan kat bandar besar ni. Hari-hari...

Hometown : Masjid ‘Beijing’

Hometown : Masjid ‘Beijing’

Kalau balik ke hometown, tak ke Rantau Panjang memang tak sah. Nak cari jeans, nak cari rare items, nak cari t-shirt murah-murah memang kat sini. Terbaik punya! 2km sebelum sampai ke bandar Rantau Panjang,...

Hometown : Blue Sky

Hometown : Blue Sky

Aku dah letih dengan kerja² kat office, so aku ambik cuti 2 minggu; direct! 2 minggu beb!! Setengah orang 2 minggu cuti, tak buat apa-apa, tak jumpa kawan-kawan kat office.. boleh mati kutu. Tapi...

These Odd Things : Teaser Poster

These Odd Things : Teaser Poster

Siefer/Teleng Odd Project : These Odd Things. Ini adalah teaser poster untuk projek merapu aku dengan Teleng. Shoot 3 hari berturut-turut untuk 4 episodes. Coming Soon. Tunggu!

Happy Birthday to Me

Happy Birthday to Me

Happy Birthday Limie, you’re 28 years old la this year. Aku celebrate birthday tahun bersama 3 lagi insan yang jarak tarikh lahir kitorang dekat-dekat. Fadly (abg ipar aku, sama umur) & Fahmi (anak saudara...

AJL24 – Full Rehearsal

AJL24 – Full Rehearsal

Anugerah Juara Lagu edisi ke-24 akan berlangsung esok. Malam ni adalah full-dressed rehearsal. Aku ajak Teleng untuk pergi tengok rehearsal ni kat Stadium Putra, Bukit Jalil. Dari start persembahan sampai ke habis, apa yang...

Shorts : Untitled Siefer-Teleng Odd Project

Shorts : Untitled Siefer-Teleng Odd Project

10:00am, Subang Perdana Goodyear Court 10, USJ15.. kelihatan 2 kelibat yang sangat pelik, sedang ber-fotografi di sekitar swimming pool. Sorang Darth Vader, sorang lagi Gorilla. Kedua-dua esok makhluk ni berpakaian sangat kemas, malah ber-kot...

Hello 2010

Hello 2010

Happy New Year TwentyTen New year resolution aku adalah 1920 x 1080. Tak kisah la Interlaced atau Progresive janji this year aku nak keluarkan lebih banyak produk yang bagus-bagus. Semua kena big scale dah...

End of 2009

End of 2009

Owh, kempunan this year nak sambut kat depan the Curve macam tahun lepas. Aku hanya mampu lepak kat parking lot One Utama, New Wing. Semuanya akibat salah bajet masa. Sebelum new year, aku &...

Muara Ikan Bakar

Muara Ikan Bakar

Dah lama tak gathering satu famili macam ni. Tapi malam ni pun hanya sebahagian sahaja. Bayangkan 8 adik-beradik + anak masing-masing.. memang aku nak kena beli wide-angle lense yang terbaik punya la. Kebetulan parents...