Kisah Aku Untuk Di Kongsi Tak Suka Tak Apa

Earth Hour 2010

Earth Hour 2010, Johan (editor Idola Kecil mini series) ajak keluar untuk shoot KLCC. Turut sama si Spring. So aku bawak 2 bijik D5000 untuk kesenangan hati, malas nak tukar-tukar lens pulak nanti. Memandangkan...

PERTAMA : 9 Months After

PERTAMA : 9 Months After

It has been 9 months since our first time meeting with these kids, at KL Sentral on our first day of shooting. So, today kitorang pergi buat lawatan yang agak mengejut untuk diorang. Before...

These Odd Things (4 episodes)

These Odd Things (4 episodes)

Yeah!! Finally these two odd characters had to face the audiences. Tayang Perdana These Odd Things berlangsung kat DBP, KL sempena KL Fringe 2010 : Fringe Film Fest. Haha, gerek nak mampus. Sebanyak 4...

KL Fringe 2010 : Fringe Film Fest

KL Fringe 2010 : Fringe Film Fest

Malam ni & malam esok berlangsungnya KL Fringe : Fringe Film Fest 2010. Aku submit PERTAMA + These Odd Things (4 episodes) pada penganjur. Yang bestnya, both shorts aku terpilih.. haahah sakai. These Odd...

Short Film | PERTAMA : Fringe Film Fest 2010

Ini adalah special promo untuk PERTAMA yang akan ditayangkan kat KL Fringe 2010 : Fringe Film Fest yang bertempat di Menara DBP, Kuala Lumpur. Ini bukan trailer, tetapi adalah moments between the takes. Kira...

Moon’s Farewell

Hok Kok Moon, editor ntv7 akhrinya ambil keputusan untuk blah dari suite editing kat Sri Pentas ni. So, kitorang yang kenal dia hampir 4 tahun ni mengambil inisiatif untuk makan besar sempena farewell dia....

Back to Work

Back to Work

Haiya, 2 minggu berlalu. Cuti aku dah habis, tak puas rasanya, banyak benda yang aku tak sempat buat selama 2 minggu tu. Malas betul rasanya nak balik ke kehidupan kat bandar besar ni. Hari-hari...

Hometown : Masjid ‘Beijing’

Hometown : Masjid ‘Beijing’

Kalau balik ke hometown, tak ke Rantau Panjang memang tak sah. Nak cari jeans, nak cari rare items, nak cari t-shirt murah-murah memang kat sini. Terbaik punya! 2km sebelum sampai ke bandar Rantau Panjang,...

Hometown : Blue Sky

Hometown : Blue Sky

Aku dah letih dengan kerja² kat office, so aku ambik cuti 2 minggu; direct! 2 minggu beb!! Setengah orang 2 minggu cuti, tak buat apa-apa, tak jumpa kawan-kawan kat office.. boleh mati kutu. Tapi...

Editor Picks