Kisah Aku Untuk Di Kongsi Tak Suka Tak Apa

Hometown

Owh, balik kampung lagi. Selalunya aku balik dengan flight, tapi kali ni balik secara old-school sikit, dengan keta. Thumbnail bagak kat atas tu adalah kapal terbang AirAsia yang aku ambik dari laman rumah guna...

Pindah Rumah

Minggu ni, parents aku datang. Datang sambil-sambil nak menolong kakak aku pindah ke rumah baru, di Puncak Jalil. Maka, aku pun turut serta dalam operasi pindah rumah. Penat takyah cerita la, tapak kaki macam...

UiTM

Cousin aku, Rizal register as a freshie kat UiTM Shah Alam. Apekenama course dia pun aku tak tau.. Asasi, Hak Asasi, Law? Ntah la. Ini adalah kali pertama aku jejak kaki, masuk ke UiTM...

AIM17 – Full dressed Rehearsal

Malam ni, rehearsal terakhir untuk mereka-mereka yang terlibat dalam AIM17, bertempat kat PWTC, KL. Full-dressed punya, tapi ada yang sayang dek baju yang mahal, dan kononnya nak buat suprise kat penonton, ada yang tak...

Demam Prince of Persia bermula

Prince of Persia : The Sands of Time (movie) akan ditayangkan bulan 5 nanti. Aku follow game P.o.P ni zaman aku sekolah rendah lagi, zaman 1st game dia lagi. Bermula dengan Prince of Persia,...

PERTAMA : Lepaq Cafe, Kelana Mall

PERTAMA : Lepaq Cafe, Kelana Mall

Hari ni, PERTAMA ditayangkan kat Lepaq Cafe, Kelana Mall, Kelana Jaya. Nothing special just a small screening. Terima kasih kepada saudara Ridhwan Saidi atau lebih dikenali sebagai BinFilem kerana sudi tayang short-movie aku yang...

Earth Hour 2010

Earth Hour 2010, Johan (editor Idola Kecil mini series) ajak keluar untuk shoot KLCC. Turut sama si Spring. So aku bawak 2 bijik D5000 untuk kesenangan hati, malas nak tukar-tukar lens pulak nanti. Memandangkan...

PERTAMA : 9 Months After

PERTAMA : 9 Months After

It has been 9 months since our first time meeting with these kids, at KL Sentral on our first day of shooting. So, today kitorang pergi buat lawatan yang agak mengejut untuk diorang. Before...

These Odd Things (4 episodes)

These Odd Things (4 episodes)

Yeah!! Finally these two odd characters had to face the audiences. Tayang Perdana These Odd Things berlangsung kat DBP, KL sempena KL Fringe 2010 : Fringe Film Fest. Haha, gerek nak mampus. Sebanyak 4...

KL Fringe 2010 : Fringe Film Fest

KL Fringe 2010 : Fringe Film Fest

Malam ni & malam esok berlangsungnya KL Fringe : Fringe Film Fest 2010. Aku submit PERTAMA + These Odd Things (4 episodes) pada penganjur. Yang bestnya, both shorts aku terpilih.. haahah sakai. These Odd...