Kisah Aku Untuk Di Kongsi Tak Suka Tak Apa

Jebat : Terjawab sudah

Jebat : Terjawab sudah

Jika sebulan yang lepas, aku dan beberapa member2 lain sibuk dok bicara pasal Hang Jebat dalam Puteri Gunung Ledang, kini segalanya terjawab sudah. Semuanya bermula biler aku terperasan kat 1st trailer PGL, yang mana...

Hiburan di kala lapar

Hiburan di kala lapar

Rambut mengerbang? Takde masalah, guna la Syampoo Rejoice. Sebelum ni, hanya human je dapat membuktikan syampoo ni berhasil, tapi kali ni Singa pun turut menggunakan syampoo tu. Resultnyer memang unexpected!! hahahhaha!! Dapatkan di pasaran...

Sahur & Berbuka di Cyberjaya

Sahur & Berbuka di Cyberjaya

Ini adalah tahun ke-5 aku berpuasa kat Cyberjaya ni. Banyak perkara yang menarik yang berlaku kat bulan puasa 4 tahun lepas. Sahur dan berbuka ramai – ramai Juadah berbuka kat sini, memang tak semeriah...

Esok Puasa

Esok Puasa

Yeaah!! Selamat menyambut Ramadhan al-Mubarak 1425H. Selamat berpuasa, menahan lapar dan dahaga + godaan celaka dari setan – setan yang invisible mahupun yg visible. Engku Tan Sri Dato\’ Sri Ibrahin Engku Ngah a.k.a Penyimpan...

Sekali lagi boleh?

Sekali lagi boleh?

Tengah aku dok lepak – lepak sambil surf +tengok gambar2 yang ada kat net, sekali ter-access page yang ada banyak gambar awek iklan shampoo a.k.a basuh kereta. Sekali lagi boleh? sambil jelir lidah –...

Lepak? Laypark? Lepat? Lipat?

Lepak? Laypark? Lepat? Lipat?

Waduh, dah naik berkulat dan berspora dah buttons, images yang ada kat LayPark tu. Nak kena update nih!! Bukak Photoshop 7, bukak new document, bukak existing image, then kaler sini, kaler situ, alter itu,...

Kapten Angkasa & WoT

Kapten Angkasa & WoT

Hadi ajak ke Sunway, katanya nak cari buku Adobe After Effects, so berangkat la aku, Teleng dan Sasshi ke Sunway. Tiba kat parking, terserempak dengan Iwan, bawak cousins dia pusing2. Buku yang di cari,...

Presentation DM lagi.. dan lagi

Presentation DM lagi.. dan lagi

Disebabkan minggu lepas aku dah kena fire habisan, so hari ni aku datang awal yang amat. Presentation kitorang terpaksa di tangguh 1 jam lebih, sebab diorang (lecturer) ada meeting tergempar. Sangap la jugak biler...

CDVC Awards Night

CDVC Awards Night

Malam tadi, event kemuncak Cyberjaya Digital Video Competitions (CDVC) iaitu CDVC Awards Night 2004 kat Cyberview Lodge, Cyberjaya. MMU menang untuk sekian kalinya, hasil dari kemenangan dari pelbagai kategori – kategori yang di pertandingkan,...

Belasah ajelah!!

Belasah ajelah!!

Video tu dah siap, lengkap dengan slate + counter + credits lagi. So, nak pergi hantar ke Cyberjaya.TV dan EMI lah ni. Pergi hantar siap2, then boleh balik awal pergi ke kelas plak!! Ha,...