Kisah Aku Untuk Di Kongsi Tak Suka Tak Apa

Esok Puasa

Esok Puasa

Yeaah!! Selamat menyambut Ramadhan al-Mubarak 1425H. Selamat berpuasa, menahan lapar dan dahaga + godaan celaka dari setan – setan yang invisible mahupun yg visible....

Sekali lagi boleh?

Sekali lagi boleh?

Tengah aku dok lepak – lepak sambil surf +tengok gambar2 yang ada kat net, sekali ter-access page yang ada banyak gambar awek iklan shampoo...

Lepak? Laypark? Lepat? Lipat?

Lepak? Laypark? Lepat? Lipat?

Waduh, dah naik berkulat dan berspora dah buttons, images yang ada kat LayPark tu. Nak kena update nih!! Bukak Photoshop 7, bukak new document,...

Kapten Angkasa & WoT

Kapten Angkasa & WoT

Hadi ajak ke Sunway, katanya nak cari buku Adobe After Effects, so berangkat la aku, Teleng dan Sasshi ke Sunway. Tiba kat parking, terserempak...

Presentation DM lagi.. dan lagi

Presentation DM lagi.. dan lagi

Disebabkan minggu lepas aku dah kena fire habisan, so hari ni aku datang awal yang amat. Presentation kitorang terpaksa di tangguh 1 jam lebih,...

CDVC Awards Night

CDVC Awards Night

Malam tadi, event kemuncak Cyberjaya Digital Video Competitions (CDVC) iaitu CDVC Awards Night 2004 kat Cyberview Lodge, Cyberjaya. MMU menang untuk sekian kalinya, hasil...

Belasah ajelah!!

Belasah ajelah!!

Video tu dah siap, lengkap dengan slate + counter + credits lagi. So, nak pergi hantar ke Cyberjaya.TV dan EMI lah ni. Pergi hantar...

Post-productions II

Post-productions II

Dah siap process editing kat pc teleng, sekarang transfer ke pc ciput aku pulak untuk buat color corrections. Part ni memang best, tapi kekadang...

Post-productions I

Post-productions I

Kerja – kerja meng-transfer 8Gb video dari setiap DV tape sedang rancak di jalankan. Bermula dari semalam (Jumaat) hampir 16Gb video data di transfer....

Di tembak kat DM Studio

Di tembak kat DM Studio

Shooting video Vince semalam, habis dalam pukul 3:45am waktu tempatan. Talents & extras boleh la balik awal, aku + crews kena wrap semua barang,...