Kisah Aku Untuk Di Kongsi Tak Suka Tak Apa

Esok Puasa

Esok Puasa

Yeaah!! Selamat menyambut Ramadhan al-Mubarak 1425H. Selamat berpuasa, menahan lapar dan dahaga + godaan celaka dari setan – setan yang invisible mahupun yg visible. Engku Tan Sri Dato\’ Sri Ibrahin Engku Ngah a.k.a Penyimpan...

Sekali lagi boleh?

Sekali lagi boleh?

Tengah aku dok lepak – lepak sambil surf +tengok gambar2 yang ada kat net, sekali ter-access page yang ada banyak gambar awek iklan shampoo a.k.a basuh kereta. Sekali lagi boleh? sambil jelir lidah –...

Lepak? Laypark? Lepat? Lipat?

Lepak? Laypark? Lepat? Lipat?

Waduh, dah naik berkulat dan berspora dah buttons, images yang ada kat LayPark tu. Nak kena update nih!! Bukak Photoshop 7, bukak new document, bukak existing image, then kaler sini, kaler situ, alter itu,...

Kapten Angkasa & WoT

Kapten Angkasa & WoT

Hadi ajak ke Sunway, katanya nak cari buku Adobe After Effects, so berangkat la aku, Teleng dan Sasshi ke Sunway. Tiba kat parking, terserempak dengan Iwan, bawak cousins dia pusing2. Buku yang di cari,...

Presentation DM lagi.. dan lagi

Presentation DM lagi.. dan lagi

Disebabkan minggu lepas aku dah kena fire habisan, so hari ni aku datang awal yang amat. Presentation kitorang terpaksa di tangguh 1 jam lebih, sebab diorang (lecturer) ada meeting tergempar. Sangap la jugak biler...

CDVC Awards Night

CDVC Awards Night

Malam tadi, event kemuncak Cyberjaya Digital Video Competitions (CDVC) iaitu CDVC Awards Night 2004 kat Cyberview Lodge, Cyberjaya. MMU menang untuk sekian kalinya, hasil dari kemenangan dari pelbagai kategori – kategori yang di pertandingkan,...

Belasah ajelah!!

Belasah ajelah!!

Video tu dah siap, lengkap dengan slate + counter + credits lagi. So, nak pergi hantar ke Cyberjaya.TV dan EMI lah ni. Pergi hantar siap2, then boleh balik awal pergi ke kelas plak!! Ha,...

Post-productions II

Post-productions II

Dah siap process editing kat pc teleng, sekarang transfer ke pc ciput aku pulak untuk buat color corrections. Part ni memang best, tapi kekadang boleh jadi tensen gak!! Kekadang tu, apa yang kita nak,...

Post-productions I

Post-productions I

Kerja – kerja meng-transfer 8Gb video dari setiap DV tape sedang rancak di jalankan. Bermula dari semalam (Jumaat) hampir 16Gb video data di transfer. Dan hari ni, Teleng dengan PC Pentium III 733Mhz mula...

Di tembak kat DM Studio

Di tembak kat DM Studio

Shooting video Vince semalam, habis dalam pukul 3:45am waktu tempatan. Talents & extras boleh la balik awal, aku + crews kena wrap semua barang, gulung wayar, bersihkan balik cafe tu dan susun balik apa...