Kisah Aku Untuk Di Kongsi Tak Suka Tak Apa

Penentang Jalanan : Lagenda Chun-Li

Penentang Jalanan : Lagenda Chun-Li

Aku rasa semua filem street fighter patut lebih macam ni, back to the street. Tapi ada banyak yang aku tak suka padal filem ni, bermula dengan Director itu sendiri, supporting casts, surrounding elements +...

Kerja atau dikerjakan

Kerja atau dikerjakan

Aku pun tak pasti, aku tengah bekerja atau aku telah dikerjakan? Kids@FGW (feel good world) tengah rancak dengan brand-ads, fillers dan mencari hos baru. 31-Jan & 1-Feb hari tu diorang ada buat Day Out...

Beating Meeting

Beating Meeting

Hari ni gua ada meeting.. meeting tertutup bersama-sama editor CSD Primeworks, Media Prima. 2 jam kat dalam bilik tu terasa macam 4 jam berlalu. Air-cond yang pada takat 20° celsius bertukar menjadi 40° celsius...

Recce : Ulu Yam

Recce : Ulu Yam

Aku ke Ulu Yam bersama-sama dengan Pak Art + Spring, nak recce untuk camping/one night stay, next weekend, sempena Thaipusam. Maklum la, last time kitorang bercamping bulan May tahun lepas.. hampir setahun jugak la...

LOST Season 5

LOST Season 5

F* yeah. Lost returns with brand new season.. Gua dah buat countdown dari semalam lagi kat Facebook, kalo mana-mana fans tak sedar lagi, gua tak tau la. Gua tak mau share story, sila download...

Happy Birthday to Me

Happy Birthday to Me

Happy Birthday to Me, Myself & … Alhamdulillah, aku boleh bernafas lagi tahun ke-27, ulang tahun kelahiran aku kat bumi Allah ini. Semalam, 09-01 budak-budak office buat surprise. Aku tak bajet diorang nak buat...

Happy New Year Y’all

Happy New Year Y’all

Happy New Year to Y’all, where ever y’all dok, baik kat utara, mahupun selatan, timur atau barat. New year ni kita sambut best sikit, ber-party buih kat tempat open. Iye lah, nak party buih...

Mana Gaji Ku?

Mana Gaji Ku?

Hangin satu badan aku hari ni apabila gaji tak masuk. Bila aku tanya officemates lain, semua cantek je, dah masuk macam biasa. Yang masuk hanya claim bulan lepas.. So, bergegaslah aku ke HR-Payroll bertanyakan...

Take down : iPhone 1st Gen

Take down : iPhone 1st Gen

Oh yeh, hari ni aku berjaya meng-activate & jailbreak sebijik iPhone 1st Gen. Ini adalah cubaan pertama kali aku dengan iPhone. Yelah kan, aku mana ada iPhone, iPod Touch tu ada lah. Dah berapa...

Menembak budak-budak : kids@fgw

Menembak budak-budak : kids@fgw

Yeah, setelah 6 hari cuti Hari Raya Qurban, kini gua kembali ke Sri Pentas untuk bekerja. Namun, hari ni gua tak ke ofis, tapi gua meluncur laju ke Glenmarie, ofis lama ntv7. Hari ni,...