Kisah Aku Untuk Di Kongsi Tak Suka Tak Apa

Recce : Ulu Yam

Recce : Ulu Yam

Aku ke Ulu Yam bersama-sama dengan Pak Art + Spring, nak recce untuk camping/one night stay, next weekend, sempena Thaipusam. Maklum la, last time kitorang bercamping bulan May tahun lepas.. hampir setahun jugak la...

LOST Season 5

LOST Season 5

F* yeah. Lost returns with brand new season.. Gua dah buat countdown dari semalam lagi kat Facebook, kalo mana-mana fans tak sedar lagi, gua tak tau la. Gua tak mau share story, sila download...

Happy Birthday to Me

Happy Birthday to Me

Happy Birthday to Me, Myself & … Alhamdulillah, aku boleh bernafas lagi tahun ke-27, ulang tahun kelahiran aku kat bumi Allah ini. Semalam, 09-01 budak-budak office buat surprise. Aku tak bajet diorang nak buat...

Happy New Year Y’all

Happy New Year Y’all

Happy New Year to Y’all, where ever y’all dok, baik kat utara, mahupun selatan, timur atau barat. New year ni kita sambut best sikit, ber-party buih kat tempat open. Iye lah, nak party buih...

Mana Gaji Ku?

Mana Gaji Ku?

Hangin satu badan aku hari ni apabila gaji tak masuk. Bila aku tanya officemates lain, semua cantek je, dah masuk macam biasa. Yang masuk hanya claim bulan lepas.. So, bergegaslah aku ke HR-Payroll bertanyakan...

Take down : iPhone 1st Gen

Take down : iPhone 1st Gen

Oh yeh, hari ni aku berjaya meng-activate & jailbreak sebijik iPhone 1st Gen. Ini adalah cubaan pertama kali aku dengan iPhone. Yelah kan, aku mana ada iPhone, iPod Touch tu ada lah. Dah berapa...

Menembak budak-budak : kids@fgw

Menembak budak-budak : kids@fgw

Yeah, setelah 6 hari cuti Hari Raya Qurban, kini gua kembali ke Sri Pentas untuk bekerja. Namun, hari ni gua tak ke ofis, tapi gua meluncur laju ke Glenmarie, ofis lama ntv7. Hari ni,...

Isap Rokok se-Pam!!

Isap Rokok se-Pam!!

Aktiviti spamming ni, bukan setakat mengganggu, annoy, menyemak website je.. malah turut menyusahkan admin dan kat sini, mangsanya adalah aku.. yang terpaksa delete satu persatu komen, dan posting yang membiak-biak macam telur katak. First...

Qurban : Jangan berkorban membabi buta

Qurban : Jangan berkorban membabi buta

Selamat Menyambut Hari Raya Eidul-Adha, Hari Raya Qurban. Hari yang kita patut sambut secara besar-besaran berbanding dengan Hari Raya Eidul-fitri. Sebabnya? Google sendiri, rujuk mereka yang lebih arif, dan selalu lah pergi surau, dengar...

Channel : iPod/iPhone Apps – COMING SOON

Channel : iPod/iPhone Apps – COMING SOON

Aku ada terpikir (actually sebelum launching lagi) nak buat satu channel untuk berkongsi dengan mereka-mereka yang menggemari iPod Touch/iPhone. So, boleh la kita berkongsi cerita dan review pasal Apps terbaru & ter-cool. Tapi semua...

Editor Picks