Hometown : Part 3

I heart NIKON!

Ini family Nikon yang ada dalam koleksi aku. Nikon Coolpix 2000, yang dibeli pada tahun 2001. Camera ni datang direct dari Japan, aku suruh member aku yang ketika tu study kat JAPAN belikan. Ntah brape puluh ribu yen, tapi aku bayar kat dia RM8++ la. Ikut kadar tukaran wang semasa.

Ini adalah digital camera pertama aku, LCD screen pun 2 inch lebih je. Takde viewfinder, pakai 4 bijik AA bateri. Time tu, terbaik la, megapixels at that time yang tengah famous adalah sekitar 2-3MP.

My 2nd camera pulak adalah Nikon F55 SLR. Film ok! Di beli pada 2001 yang mana aku baru nak masuk 2nd year kat MMU. Kamera SLR wajib beli untuk diguna-pakai kat subject Photography. Dibeli pada harga RM9++ (harga letak = RM13++) di Selangor Foto. Banyak berjasa pada assignment aku, dan jugak banyak makan duit untuk develop films, slide films etc. Hasil dari kamera ini jugaklah, aku dapat tempat pertama, best picture kat Tasik Temenggor, Perak.

My 3rd Nikon adalah Nikon DSLR D5000, adalah merupakan my 4th camera yang mana meng-replace FUJIFILM S9500. I love my NIKONs.