Bahasa Ibunda

Kalo 1 minggu yg lepas aku dah kasi info pasal Windows XP Malay Language Pack, kali ni aku nak tunjuk 2 screenshots dia. Screenshots ni aku ambik dari budak mmu, yg dengan bangga-nya meng-experiment-kan diri dia.

Hahahaha.. sape yang translate nie? diorang tak pikir masak2 ke perkataan yang diorang guna tue. Ada yang direct dari kamus, takde kena mengena la, perkataan baru dan takde dalam kamus dewan bahasa la, dan macam – macam lagi.

Contoh yang kritikal;
Search = Gelintar
Defrag = NyahSerpih

Yang di translate direct dari kamus plak;
thumbnail = kuku jari
tiles = jubin

BTW, aku masih tak jumpa ape yg dia translate Plug n Play